EuroZoid
Discover The Most Popular Places In Europe

Liseberg - Nöjespark, Gothenburg | Tourist Information


Örgrytevägen 5
Gothenburg, Sweden 412 54

031-400 100

Fairground Near Liseberg - Nöjespark

Liseberg Tivoli, Göteborg, Sverige
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 40222

Virvelvinden
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 412 51

031-400 100

Välkommen till Virvelvinden! Det här är en klassiker på Liseberg. Virvelvinden premiäråktes redan 1929. 36 gäster i nio gondoler kan samtidigt snurra runt. Designen har varierat under åren, men åkupplevelsen är densamma. Virvelvinden är ingenting för den som har anlag för yrsel!

Kållerado
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 412 51

031-400 100

Välkommen till Kållerado! Här tumlar du runt i stora runda båtar på en forsfärd i rusande vatten. Hela den långa färden går i nordisk vildmarksmiljö med vattenfall och trolska skogar. Det rinner hela 1080 fulla badkar med vatten/minut i forsrännan!

Polketten Liseberg
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 412 51

031-400 100

Liseberg
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 402 22

031-40 01 00

På Lisebergs Facebooksida får ni senaste nytt om vad som händer i parken. Eftersom alla våra Facebookvänner är speciella så släpper vi nyheter här först, innan vi berättar för media. Vi uppskattar att ni gör egna inlägg och att ni kommenterar våra. All kritik är välkommen, såväl positiv som negativ, och vår ambition är att under vardagar besvara era frågor så snart som möjligt, dock senast ett dygn efter att frågan ställs. På helgerna är Facebooksidan inte bemannad så var beredd på att svaret kan dröja till på måndag. Liseberg = glädje och positiva minnen! Vår ambition är att skapa samma glada stämning på Facebooksidan. Därför tillåter vi inte, och kommer att radera inlägg, som är kränkande eller innebär hets mot folkgrupp, uppvigling, barnpornografi, våldsskildringar, inlägg som bryter mot PUL eller mot Facebooks allmänna villkor, spam eller upphovsrättsintrång. Vi förbehåller oss även rätten att blockera personer som uttrycker sig på ett sådant sätt. Inlägg av typen "gilla om du..." klassas ofta som spam och därför tar vi ofta bort dessa. Självklart låter vi de vara kvar om de innehåller genomförbara förslag eller konstruktiva idéer eller tankar! Tack för att ni vill följa oss på Facebook!

Jul på Liseberg
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 412 51

031-400 100

Nu tänder vi julen igen i Göteborg! Så ta någon hårt i handen och låt glittret från de ljusklädda träden lotsa dig genom vår magiska julpark. Gå på klappjakt bland julmarknadens bodar, ta några skär på isbanan och värm dig med en mugg glögg vid våra koleldar när vinterkylan börjar bita i kinderna. Eller bara strosa omkring och njut av stämningen och skenet från fem miljoner juleljus. Varmt välkommen till Jul på Liseberg den 18 november.

Helix (roller coaster)
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 412 54

Helix is a steel roller coaster located at Liseberg in Gothenburg, Sweden. The ride, built by Mack Rides, features two linear synchronous motor launches and has a top speed of 100 km/h (62 mph). It features a 41m dual-launch helix. The ride opened on 26 April 2014, Liseberg's opening date for the 2014 season. Helix is the first roller coaster in the world that has a 1-on-1 replica virtual reality experience. This experience is created by ArchiVision, a Dutch 3D studio. During the first two weeks after the premiere visitors could experience the virtual reality replica next to the roller coaster's entrance.The roller coaster's station building is located where the 3D cinema Maxxima used to be, by the foot of the tower Atmosfear. The 1,381m track follows the hillside in a custom-made track design. The elements during the ride include two corkscrews, a pretzel knot, a top hat, an in-line twist, and a rare Norwegian loop. The estimated cost for the project is about 239,000,000 Swedish kronor, about $30,000,000.Helix is after California Screamin' the world's second-longest roller coaster with inversions.

Liseberg Göteborg
Distance: 0.0 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 402 22

031-400 100

Rondo
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 40222

031-400 100

Välkommen till Rondo! Rondo är Lisebergs största restaurang och en av landets mest anrika showkrogar. Här har en sisådär sex miljoner glada gäster dansat, ätit, firat och haft kul sedan starten, så visst kan man säga att festen sitter i väggarna!

Svenska Mässan
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Mässans gata 20/Korsvägen
Gothenburg, 412 94

031-708 80 00

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro. Policy för Facebook Vi vill att våra kanaler i sociala medier skall ha en positiv ton och vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg och kommentarer som vi bedömer inte passar in i våra forum. Vi tillåter inte inlägg som kan uppfattas vara kränkande och/eller stötande, bryter mot personuppgiftslagen, som innehåller spam, rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller inlägg som vi bedömer ej är relevanta. Vi uppmanar till att hålla en konstruktiv nivå på inläggen och ber dig respektera svensk lag och Facebooks regler (https://www.facebook.com/legal/terms) Vi förbehåller oss även rätten att blockera eller spärra av användare som vid upprepade tillfällen brutit mot vår policy.

Club Harlequin
Distance: 0.7 mi Tourist Information
Avenyn / Vasagatan (Valand)
Gothenburg, 41136

Vi är en partybaserad Social Club på Avenyn i Göteborg för vuxna (30+). Club Harlequin håller öppet för alla som älskar det goda i livet. Mer information kommer att aviseras löpande om kommande event. Gilla sidan redan nu, och dela den självklart vidare till era partysugna vänner för att inte missa våra roliga upptåg och arrangemang.

Local Business Near Liseberg - Nöjespark

Wackygoose Inredning & Möbelstudio
Distance: 1.4 mi Tourist Information
Ebbe Lieberathsgatan 29
Gothenburg, Sweden 41138

0702484341

@Tone&Linus
Distance: 1.5 mi Tourist Information
Doktor Allards Gata 70
Gothenburg, Sweden 413 25

Salong Aloha
Distance: 1.4 mi Tourist Information
Doktor westringsgata 21p
Gothenburg, Sweden 413 24

0762446344

Hedin Bil
Distance: 1.4 mi Tourist Information
Flöjelbergsgatan 24
Mölndal, Sweden 431 37

0317900140

Forselius Backe
Distance: 1.4 mi Tourist Information
Doktor Forselius Backe 60
Gothenburg, Sweden 413 26

Gbg Team Box
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Ebbe Liberathsgatan 23, 412 65 Göteborg
Gothenburg, Sweden 412 65

0729636956

Johnsson Pasta AB
Distance: 1.4 mi Tourist Information
Mölndals Vägen
Gothenburg, Sweden

CGI
Distance: 1.4 mi Tourist Information
Grafiska vägen 22
Gothenburg, Sweden

O'Learys
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Mölndalsvägen 95
Gothenburg, Sweden 412 63

031 19 19 19

Poa Pharma Scandinavia
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Ebbe Lieberathsgatan 21
Gothenburg, Sweden 412 65

+46317880599

POA – Ett Boutique Health företag Boutique – Vad har det med hälsa att göra? Ordet butik eller boutique kommer närmast från franskan, som fått det från grekiskan via latinet. Ordet har samma ursprung som apotek (gr. apotheke) och betydde från början förråd. Boutique betecknar på nutida affärsspråk inte bara butik, utan står också för en fristående aktör som vill särskilja sig från stora kedjor eller koncerner. Boutique Health företaget POA Pharma är ett litet smidigt bolag som anpassar sig till kundens behov och som vid behov kan utöka sin kompetens och kunskap med associerade medlemmar eller specialister. Detta arbetssätt får konsekvenser för vår syn på våra produkter. POA Pharma äger inte de produkter vi tillhandahåller i så motto att de ska säljas till varje pris. Vi ser dem snarare som verktyg för att lösa sjukvårdens och patienternas problem. Det synsättet ger oss möjlighet att vara flexibla och inte låsta till redan producerade färdiga lösningar. POA Pharma har inte alla lösningarna men vi vet var vi ska söka dem. Tre starka skäl för POA Pharma 1. POA Pharma är ett all Nordiskt läkemedels- och hälsoföretag. Vi är ett litet kreativt Boutique Health Care företag, som bygger verksamheten kring våra kunders faktiska problem och behov.. Vård är mer än läkemedel. Vi ser på behandlingar som mosaiker av olika åtgärder där mosaiken kan sakna en bit eller två. Ofta kan då POA Pharma erbjuda vården den eller de bitar som gör terapibilden mera komplett. 2. Våra internationella kontakter är omfattande. POA Consulting, som är huvudägare till POA Pharma, grundade och driver GHN, Global Healthcare Network samt POA International Metabolic Ltd, vars medlemmar och medarbetare utgör en resurs till POA Pharma. GHN är en non-profit organisation, som tillsammans bevakar 25 länder på 5 kontinenter. POA International distribuerar produkter for Metabola sjukdomar via samarbets-partners i 18 länder. Vi har en kontaktyta jämförbar med de stora läkemedelskoncernernas, något som gör oss bättre kända utomlands än hemma. Kontakterna ger fördelar som: Ett brett och aktuellt sortiment. Trots vår relativa litenhet kan vi erbjuda ett stort antal läkemedel och hälsoprodukter inom nio kompetensområden. POA Pharma är en Boutique i bemärkelsen att vi har ett brett sortiment från en rad olika producenter. ”Spårhund”. POA Pharma samarbetar med POA Consulting vars specialitet ”Product and Distributor Search”, ger oss närvaro i 25 länder. Vårt kontaktnät gör att en förfrågan från sjukvården om en specifik produkt – en mosaikbit – kan vidarebefordras till våra internationella samarbetspartners och troligen kan vi spåra upp den produkt eller metod som vården efterlyser. Medan Big Pharma är hänvisade till ett enda laboratorium, sitt eget, kan vi skicka en efterlysning till många över hela vår globe. 3. POA Pharma arbetar med flexibla organisationsgränser som även inkluderar alla resurser från de företag vi samarbetar med och representerar. Blandningen av specialist- och generalistkompetenser, innebär att POA Pharma kan erbjuda annorlunda kombinationer och möjligheter än de stora, inte sällan, rigida Läkemedelsjättarna. Resurser har ju sällan något att göra med hur mycket pengar eller folk ett företag förfogar över, snarare handlar det om hur man använder de resurser man har och hur dessa kan kombineras. POA Pharma arbetar inte med färdiga lösningar, färdiga presentationer eller färdiga förutsättningar - vi arbetar förutsättningslöst, med nya nya kombinationer, med analyser, med nya idéer och med ett stort mått av lyssnande. Kompetensområden De produkter POA Pharma Scandinavia AB arbetar med finns klassificerade till 5 strategiska områden: Receptläkemedel, OTC Läkemedel, Medicinsk Nutrition och Medicintekniska hjälpmedel. Produkterna är sedan samlade i nio kompetensområden, där POA Pharma har erfarenhet, kunskaper och kontakter – och där vi nogsamt följer utvecklingen. Kompetens är att tillämpa kunnande, omdöme och ansvar. Vår affärsidé, att erbjuda unika medicinska produkter av terapeutiskt värde, är uppskattad av sjukvården, patienterna och deras anhöriga. Vårt sortiment breddas konstant; flera produkter är under registrering och det pågår förhandlingar med ett antal internationella tillverkare. Vår ambition är att vara lyhörda. Har du idéerna har vi kanske lösningen. Kompetensområden: Dermatologi Female Care Gastro Head & Neck Metabolic diseases Neuro-Psyk-Beroende Onkologi Oral Medicin Urologi Vårt huvudkontor ligger i Göteborg, men du kan också kontakta oss i Danmark, Finland och Norge Danmark POA Pharma Scandianvia AB Centervænget 19 3400 Hillerød Telefon: +45 3117 4300 [email protected] Norge POA Pharma Scandinavia AB Florvågveien 108 5405 Florvåg Telefon: +47 9935 5929 [email protected]

Bushuset
Distance: 1.4 mi Tourist Information
Grafiskavägen 30
Gothenburg, Sweden 412 63

031-773 04 50

IES
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Ebbe Liebrathsgatan 19
Gothenburg, Sweden 412 65

Mr Johanssons Restaurang
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Mölndalsvägen 93
Gothenburg, Sweden 412 63

031-733 29 61

Kyäni Europe AB
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Ebbe Lieberathsgatan 18 B
Gothenburg, Sweden 412 65

031-730 58 40

Välkommen till Kyäni Europe AB! Den här sidan riktar sig främst till våra Distributörer. Vi informerar om kommande event, promotions, projekt och annat viktigt som händer i organisationen. Kyäni säljer kosttillskott och vi har i dagsläget fyra produkter: Kyäni Sunrise, Kyäni Sunset, Kyäni NitroFX och Kyäni Nitro Xtreme. Tillsammans bildar de det som vi kallar för vårt triangelpaket. I ett triangelpaket ingår Sunrise, Sunset och NitroFX eller Nitro Xtreme. Välmående hela dagen!

Doktor Westrings gata
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Doktor Westrings gata
Gothenburg, Sweden 413 24

Restaurang Dessert
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Grafiska V. 18
Gothenburg, Sweden 412 63

(031) 83 18 43

Bling Hårvård
Distance: 1.2 mi Tourist Information
Fredriksdalsgatan 7
Gothenburg, Sweden

031- 16 30 39

BOG Design
Distance: 1.2 mi Tourist Information
Fridkullagatan 24B
Gothenburg, Sweden 41262

0703898781

ICA Maxi
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Grafiska Vägen 16
Mölndal, Sweden 412 63

031-746 61 00

Din Klinik
Distance: 1.2 mi Tourist Information
Fridkullag. 27
Gothenburg, Sweden 412 62

(031) 44 40 00