EuroZoid
Discover The Most Popular Places In Europe

Solidaritet, Stockholm | Tourist Information


Lästmakargatan 3
Stockholm, Sweden 111 44

+46 (0)8 678 10 50

Solidaritet är en av Sveriges ledande nattklubbar som erbjuder en eklektisk upplevelse, såväl vad gäller musik som inredning. Fokus på elektronisk dansmusik präglar Solidaritets musikutbud och några av landets och världens bästa dj:s spelar regelbundet på nattklubben. Solidaritet har därför blivit en samlingsplats för de som är ute efter en öppensinnad och okonventionell festupplevelse ända in på de tidiga morgontimmarna. Sveriges mest moderna arkitekter, Claesson, Koivisto & Rune har tagit fram interiören på de två våningarna samt den året-runt öppna utegården. Det har resulterat i en nattklubb av internationell standard där färgskalan går i syndigt rött och dekadent svart. Helheten bidrar till att Solidaritet erbjuder en totalupplevelse som är unik för Stockholms uteliv. Ladda gärna ner våran app från Appstore... SOLIDARITET För drinkbord maila [email protected] Fri entré till 00.30 - Se information på vår wall! Välkomna

Amusement Near Solidaritet

Scen & Jargong
Distance: 1.2 mi Tourist Information
Mosebacke Torg 1 – 3
Stockholm, 116 46

08 – 531 99 400

SEKT
Distance: 1.0 mi Tourist Information
n/a
Stockholm, n/a

073-1234567

SEKT är ett fenomen i Stockholms kulturliv och man har sedan 1999 arrangerat klubbar på olika platser i staden. SEKT gör korta nedslag och presenterar på ett relaxat sätt svensk och utländsk avant-garde kultur för en nyfiken publik. SEKT har också turnerat i Sverige och Norden. SEKT är också en av grundarna och driver festivalen Sound of Stockholm. SEKT är också ett hyllat skivbolag. Men framförallt är SEKT ett mobilt vardagsrum med levande konstverk i världsklass.

Spökvandring i Gamla Stan
Distance: 0.7 mi Tourist Information
Tyska Brinken 13
Stockholm, 111 29

07614 666 00

Stockholms populäraste spökvandring! Vi är ingen klassisk spökvandring, vi tar Dig med på en ca 90 minuters historisk vandring i Gamla Stan och Du får höra om legender, sjukdomar, mord och spöken. Vågar Du följa med? Vi har inga statister som springer runt bland husen utan det är bara ni och er guide som går i gränder och på torg. Skulle något oförklarligt dyka upp så.....

Teater Carpa
Distance: 0.7 mi Tourist Information
Bäckvägen 100
Hägersten, 129 33

På ett strukturerat sätt arbetar Carpa för att dess medarbetare ska vara i framkant av scenisk framställning. I film eller på scen. Vi kan även samarbeta på många sätt och i alla skeden av ett projekt – från kreativ utveckling ända fram till utförande

BraVin Sverige AB
Distance: 0.7 mi Tourist Information
Nybohovsbacken 68
Stockholm, 117 64

0703080068

BraVin erbjuder kvalitetsviner från små producenter, viner som berör och viner man kan njuta av länge. Vinerna är gjorda av passionerade producenter som också har fokus på miljön, oftast är de familjeägda. Vi vill gärna sprida vår kunskap till privatpersoner och företag och erbjuder intressanta utbildningar och vinprovningar. VI erbjuder viner både till privatpersoner genom Systembolaget och till restauranger.

Blidösund
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Ferkens Gränd 3
Stockholm, 111 30

08-243090

Medeltidsmuseet
Distance: 0.5 mi Tourist Information
Strömparterren 1, Norrbro
Stockholm, 103 18

+46 8 508 31 620

Här lär du känna det medeltida Stockholm och medeltidsmänniskans vardag och försörjning, fest, lycka och sorg. Museet är uppbyggt kring fornlämningar som hittades av en slump. I slutet av 1970-talet behövde det gamla Riksdagshuset kompletteras med ett garage. Inför bygget gjordes arkeologiska undersökningar på Helgeandsholmen 1978-80. De blev mycket omfattande och fantastiska fynd gjordes. Tre av de största var delar av den medeltida stadsmuren, en kyrkogård som tillhört det medeltida Helgeandshuset och en "hemlig” gång till Slottet. Dessa blev fasta fornlämningar kring vilka Medeltidsmuseet byggdes upp.

Nattklubb Victoria
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Kungsträdgården 6
Stockholm, 111 47

08-218 600

Vi vill tacka nattklubb victoria för deras hängivenhet och tjänster, samt tid dem lagt ner för att försöka göra det till en minnesvärd plats att närvara på. Men nu stängs dörrarna för Nattklubb victoria så dörrarna för N2 (ENTO) kan öppnas! Efter ett uppehåll på två år har vi nu valt att slå upp portarna för nattklubb Entourage igen, efter våra underbara gästers smeknamn "Ento" har vi nu valt att kalla konceptet för Club N2. Vi vill skapa en hemmakänsla där bra service och trygg miljö går hand i hand.

The House of Culture
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Sergels Torg 3, Kulturhuset
Stockholm, 111 57

08-21 10 35

The House of Culture is a cultural centre to the south of Sergels torg in central Stockholm, Sweden. Opened in 1974 the House of Culture is today a symbol for Stockholm and the growth of modernism in Sweden.OverviewThe House of Culture hosts many initiatives every year, with dozens of contemporary cultural events, including photo exhibitions, stories for kids, concerts, literary discussions, films, debates. It functions during daytime and nighttime.The Stockholm City Theatre has since 1990 been placed in the building.It was the temporary seat of the Riksdag until 1983, while the Riksdag building was remodelled for a unicameral legislature.The House of Culture and Centre Pompidou in Paris are part of the same inspiration of modern culture.

Flashdance The Musical, Sweden
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Berzeli Park 9
Stockholm, 11147

08 - 562 892 00

Lagom till den älskade succéfilmens 30-årsjubileum kan vi nu återuppleva FLASHDANCE som musikal på China Teatern i Stockholm! På scenen möter du succétrion Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall från Singin’ in the rain. För regi står Anders Albien som bl. a. regisserat succéer som Dirty Dancing, Hairspray och Spamalot. Koreograf är Jennie Widegren från dansgruppen Bounce. Den dansexplosiva, romantiska och musikaliska FLASHDANCE är den upplyftande berättelsen om Alex Owens, en framåt och beslutsam ung kvinna som arbetar som svetsare på dagarna och dansare på den lokala baren på kvällarna. Hon har en stor dröm och det är att komma in på den prestigefyllda dansskolan Pittsburgh Conservatory of Dance. Alex inleder en brinnande romans med sin chef på stålverket men snart kompliceras hennes tillvaro och vi får följa hennes kamp för att bli oberoende finna kärleken och förverkliga sin dröm. Med spektakulär dans, romantik och en god portion humor som grund sprakar musikalen av medryckande 80-talshits såsom den Oscarbelönade titellåten Flashdance - What a Feeling, Maniac, Gloria, Manhunt, och I Love Rock & Roll.

Scalateatern i Stockholm
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Wallingatan 34
Stockholm, 11124

08-143575

I den intima teaterlokalen i hörnet av Wallingatan och Västmannagatan började man driva teaterverksamhet redan 1918. Idag är Scalateatern en av Stockholms få privatteatrar. Biljettbokning: www.scalateatern.se eller via Scalateaterns biljettlucka på Wallingatan 32. Öppettider: onsdagar kl. 12 - 18, torsdagar kl. 15 - 18 och fredagar kl. 15 - 18. Telefon: 08-14 35 75. För biljetter till samma kväll har vi alltid öppet en liten biljettkassa i foajén, från två timmar innan föreställning. Sedan i höstas har Scala en liten restaurang. Bordsbokning, med VIP-entré till salong: 08-14 35 70. OBS! Begränsat antal platser.

Mitt Enda Liv - Jonas Gardell På Maxim
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Karlaplan 4
Stockholm, 114 60

KGB Bar & Restaurant
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Malmskillnadsg.45
Stockholm, 11138

Warner Music Sweden
Distance: 0.7 mi Tourist Information
Rehnsgatan 20
Stockholm, 102 44

E-post: [email protected] Demo inbox: [email protected] Telefon: +46 (0)8 752 26 00

Bläck
Distance: 0.9 mi Tourist Information
Surbrunnsgatan 50
Stockholm, 113 48

+46733385176

Bläck på Surbrunnsgatan 50 är en tatueringsstudio som funnits sedan våren 2011. Här tatuerar Susan Nygren och Will Pacheco. Våra motiv görs endast i svart bläck, vi erbjuder motiv som är skapade av oss själva och skissar upp tatueringsmotiv efter kunders önskemål. Studion har öppet efter överenskommelse, det går bra att maila eller sms:a för att boka en tid. Bifoga gärna information om vad du önskar tatuera, hur stort och var på kroppen. Drop in sker ungefär en gång i månaden och annonseras då ut här på Facebook och Instagram. Varmt välkomna till Bläck!

Neverwhere
Distance: 1.0 mi Tourist Information
Not in Islington
Stockholm,

+1 234 567 890

A new kind of club, based in Stockholm, within mists of mystery we are opening our doors. Firmly based in the Alternative, Electronic, Synth, goth, Synthpop, Futurepop sphere we aim to give you a different experience. A bit out there, a lot of fun and you will be curious.

Arts and Entertainment Near Solidaritet

Stockholms Kulturfestival
Distance: 0.5 mi Tourist Information
Gustav Adolfs torg 1
Stockholm, Sweden 103 39

I augusti varje år exploderar Stockholms centrala delar av kultur och fest. Då är det dags för Kulturfestivalen! Allt möts och blandas ute på gator och torg: World Music, jazz, opera, klassiskt, pop, rock, soul, stand-up comedy, barn & familj, författare, street art, teater, bokbord, walks-of-the-town, film, konst, dans, foto och internationella gästspel. Och alla är såklart välkomna när Kulturfestivalen bjuder in till fen färgstarka dagar. www.kulturfestivalen.stockholm.se

m5
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Malmtorgsgatan 5
Stockholm, Sweden 11151

★Varmt Välkomna till ★ ★ FIESTA A LO GRANDE ★A BIG PARTY★ ★ Viernes y Sábado // Fredag och Lördag★ ★Salsa, Timba, Bachata, Reggaeton, Latin Beat, Merengue, Kizomba★ ★Siempre complaciendo peticiones de mi hermoso publico★ ★FRÅN 22.00 TILL 03.00★

CODC - Invites Only
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Karl XII:s torg
Stockholm, Sweden 111 86

08-676 58 07

End Nightclub
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Jakobs Torg 4
Stockholm, Sweden 111 52

Wallmans Salonger Stockholm
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Teatergatan 3
Stockholm, Sweden 111 48

08-6119038

Wallmans Stockholm bjuder inte bara på fantastiska helkvällar med Dinnershow utan är numera det perfekta stället att starta kvällen på - närmare bestämt i TG3 Lounge & Bar. Välkommen in för en After work, förkväll, livemusik, god mat och härlig underhållning i fantastisk miljö på underbara Blasieholmen i centrala Stockholm!

Y-Not
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Berzelii Park
Stockholm, Sweden 16340

0856632200

Y-Not Wednesday's at Berns! Antonio and Pete are bringing 'Lill Lördag' back to Stockholm, so Y-Not join the fun... The music at y-not is all about the vibe. No fixed genre just good music around the soul and groovy funk waves. Leo The Funkmaster plus special guests each week will serve up the freshest tunes from all over the world to keep the dancefloor bumping every wednesday 23:00 to 03:00. Classics you have forgetten about and classics to be, beautiful people, beautiful drinks and beautiful music! Our premiere night will see New York born and Stockholm based Y-not artist in residence... (also of Wild Cookie) Anthony Mills present the concept of 6 Ton-Y. LIVE painting, infusing 6 well-known Tony's..... Tony Montana, Tony Bennett...... in a subliminal way using colours that represents their likeness. Between the pre party hours the majority of these paintings would be finishes, executing small details throughout the evening. Antonio and Pete will be strutting their stuff and putting on a show,as always, in the bar and Leo Rami Dawod and crew will be keeping the flow going all night long! The Y-Not crew welcome you! :)

Swell-Photos
Distance: 0.4 mi Tourist Information
åsby 755
Stockholm, Sweden 19495

0737346605

Berns
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Berzelii Park
Stockholm, Sweden 163 40

00468-566 322 00

Sedan starten 1863 har Berns varit en unik mötesplats för samtida kultur, nöje och njutning och lockat allt ifrån svenska folkkära artister till internationella talanger. I Röda rummet, som finns i byggnaden än idag, utspelar sig August Strindbergs genombrottsroman från 1879 med samma namn. På 1960-talet uppträdde omåttligt populära Hasse & Tage i Stora Salongen och på 1990-talet slog Robert Gustafsson igenom med Glen Killing i Manegen. På Berns och China Teatern har historiska världsartister som Josephine Baker, Edith Piaf och The Supremes uppträtt. Oupphörligen söker sig även nyskapande och samtida artister som Lily Allen, Regina Spector, Sufjan Stevens och Salem El Fakir till Berns. Med ett erbjudande som sträcker sig från hotell och restaurang till konserter, teater och affärsmöten strömmar många kreativa krafter och intresserade besökare genom verksamheten. Det resulterar i en mångfald som Berns är ensamma om. Upplevelserna våra besökare får på Berns kännetecknas av en global medvetenhet. Genom högkvalitativa produkter och tjänster samt förstklassig service förmedlar vi en öppenhet som lockar såväl svenska som internationella gäster. Aktuella utställningar och event bidrar även till en ständig rörelse och aktivitet. Storstadspulsen är närvarande men vi erbjuder även avskildhet och avkoppling. Berns har en historia av att vara ett nav i Stockholms samtida kultursfär. Fashion Week by Berns anordnas två gånger om året och i Berns Asiatiska och på Berns hotel pågår ständigt efterfrågade utställningar till fritt inträde. Vårt starka engagemang inom mode, formgivning, musik, mat, teater, litteratur, konst och media gör upplevelserna på Berns Salonger mångfacetterade och unika. På Berns strävar vi efter att upprätthålla organisationsvärdena passion, omtanke och mod. Vi brinner för det vi gör och passionen lockar hit artister, entreprenörer och företagsledare som alla delar denna drivkraft med oss. Omtanke genomsyrar hela vår verksamhet. Eftersom vi bryr oss om våra gäster och deras upplevelser väljer många att stanna länge och komma tillbaka till oss. Samtidigt vill vi vara modiga och våga gå vår egen väg och med nytänkande förvaltar vi vårt arv att överraska. Vi skapar spänning mellan historiken som sitter i våra väggar och de samtidskulturella aktiviteter vi engagerar oss i. Allt är tillåtet så länge det håller hög kvalitet, vilket bidrar till den mångfald och kreativa höjd som kännetecknar Berns.

Lava
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Kulthurhuset, Sergels torg
Stockholm, Sweden 111 57

08 506 20 180

Lava Bibliotek & Verkstad är Kulturhuset Stadsteaterns rum för ung kultur (English below) Lavas pedagogiskt vassa verksamhet har varit bland de ledande i området de senaste 20 åren. Nu gifter den sig med ett sprillans nytt bibliotek och bildar Lava Bibliotek & Verkstad. Vi finns i helt nya lokaler, på våning 1, ovanför biljettkassan i Kulturhuset Stadsteatern. Här finns bokhyllorna mitt i en flödande kreativ verksamhet, precis i anslutning till Plattan. Målgruppen är alla mellan 14 o...ch 25 år. På Lava Bibliotek & Verkstad kan du: - Läsa och låna böcker och tidskrifter, fixa lånekort - Testa 3D-skrivaren - Lära dig att screentrycka - Jobba i ljudverkstan med din musik eller din podcast - Gå på konserter, utställningar och författarsamtal - Ta med dina projektförslag. Vi hjälper att förverkliga dem och, om det behövs, söka kulturstöd på upp till 10 000 kronor. - Delta i workshops, bokcirklar och andra programpunkter - Komma på studiebesök med din skola Stockholm's venue for Young Culture – LAVA Bibliotek & Verkstad Welcome to LAVA Bibliotek & Verkstad. You’ll find us on the first floor right above the theatre box office. LAVA's history dates back more than 20 years but our newly refurbished local has added a library service and loads of new features but also kept some of the old: -Magazines, books (library card free of charge) -Give our 3D printer a try and find out all of the marvelous thingies that plastic can produce -Learn and practice silk screen techniques -Concerts, exhibits and artist talks -Bring your ideas for a project and let us help you realize it and/or apply for funding -Audiolab complete with soundproof recording possibilities for music or pod recording -Visit alone or as a group: school and group bookings in the mornings

China Teatern
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Berzelii Park 9
Stockholm, Sweden 111 47

08 562 892 00

China Teatern är en anrik Stockholmsteater som invigdes 1928 och som sedan 2009 drivs av produktionsbolagen 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion. Våren 2011 spelas föreställningen Leva Livet på China Teatern och 8 sep 2011 intar den klassiska komedin Zpanska flugan den stora scenen. Detta efter att ha gjort enorm succé som sommarteater i Kalmar 2010. I huvudrollerna ser vi peter Dalle, Suzanne Reuter och Per Andersson.

Flashdance The Musical, Sweden
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Berzeli Park 9
Stockholm, Sweden 11147

08 - 562 892 00

Lagom till den älskade succéfilmens 30-årsjubileum kan vi nu återuppleva FLASHDANCE som musikal på China Teatern i Stockholm! På scenen möter du succétrion Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall från Singin’ in the rain. För regi står Anders Albien som bl. a. regisserat succéer som Dirty Dancing, Hairspray och Spamalot. Koreograf är Jennie Widegren från dansgruppen Bounce. Den dansexplosiva, romantiska och musikaliska FLASHDANCE är den upplyftande berättelsen om Alex Owens, en framåt och beslutsam ung kvinna som arbetar som svetsare på dagarna och dansare på den lokala baren på kvällarna. Hon har en stor dröm och det är att komma in på den prestigefyllda dansskolan Pittsburgh Conservatory of Dance. Alex inleder en brinnande romans med sin chef på stålverket men snart kompliceras hennes tillvaro och vi får följa hennes kamp för att bli oberoende finna kärleken och förverkliga sin dröm. Med spektakulär dans, romantik och en god portion humor som grund sprakar musikalen av medryckande 80-talshits såsom den Oscarbelönade titellåten Flashdance - What a Feeling, Maniac, Gloria, Manhunt, och I Love Rock & Roll.

Dramaten
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Nybrogatan 2
Stockholm, Sweden 102 41

+46 (0)8 - 665 61 00

Dramatens facebooksida uppdateras av Christina Bjerkander och Erik Gripenholm på Dramatens kommunikationsavdelning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort material som vi finner irrelevant eller kränkande.

SuperSundays
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Karl XII:s torg
Stockholm, Sweden 111 86

08-611 68 11

Golden Hits
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Kungsgatan 29
Stockholm, Sweden 111 56

0771-13 43 00

Golden Hits etablerades på Kungsgatan 29 redan hösten 1992. Precis som namnet antyder är det ett krogkoncept som bygger på känd partymusik från olika tidsepoker. Golden Hits har idag flera olika verksamheter under ett och samma tak – allt från lunchservering, dinnershow, karaoke samt den otroligt populära nattklubben där kön inte sällan ringlar sig längs med butikerna på Kungsgatan, ner mot Stureplan. Det finns musik för alla smaker, ett flertal olika barer och dansgolv och en välfylld karaoke där alla kan bli stjärna för en kväll! Fyra barer, tre dansgolv, två shower - en fantastisk helkväll! Välkommen till Golden Hits, Stockholms roligaste krog.

Nalen
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Regeringsgatan 74
Stockholm, Sweden 11139

08-505 292 00

Nalen bjuder i vanlig ordning på spännande konserter och aptitretande menyer i restaurang och bar. Välkomna in! Öppettider Restaurang Måndag-fredag: 11-15 (lunch) Måndag-fredag 16-23 (á la carté) Lördag 17-23 Söndag: Stängt Öppettider Reception Vardagar 9:00-17:00

Cornelia Sojdelius Gallery
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Cardellgatan 6 (hörnet Brahegatan)
Stockholm, Sweden

0708173994

Hedenius
Distance: 0.5 mi Tourist Information
Karlavägen 17
Stockholm, Sweden 114 31

08 667 80 14

HEDENIUS STOCKHOLM AB ÄR ETT SYSTERBOLAG TILL HEDENIUS KONSTHANDEL AB, SOM ÄGS AV MICHAEL HEDENIUS. MICHAEL ÄR EN KÄND AKTÖR INOM KONSTBRANSCHEN. HAN ÖPPNADE SITT FÖRSTA GALLERI REDAN 1965 UNDER NAMNET GALLERI HEDENIUS OCH HAR SEDAN DESS BEDRIVET ETT ANTAL KONSTVERKSAMHETER, DÄRIBLAND AH GRAFIK. HEDENIUS STOCKHOLM AB ARBETAR ÄVEN MED KONSTHANDEL OCH HAR ETT BRETT SAMARBETE MED KONSTNÄRER OCH KONSTHANDLARE ÖVER HELA LANDET. KONTAKTA GÄRNA GALLERIET VID INTRESSE OM ANDRA KONSTNÄRER ELLER VERK.

Galleri Helle Knudsen
Distance: 0.7 mi Tourist Information
Karlavägen 1
Stockholm, Sweden 114 24

0704164440

Galleriets inriktning är samtida konst - måleri, grafik och skulptur. Galleriet visa 6-10 utställningar per år varav 4 debut utställningar. Galleriet har två utställnings rum och ett showroom, vår vi visar verk av galleriets övriga konstnärer. Galleriet är medlem i Svenska Galleriförbundet. Relationerna är viktiga inte enbart med konstnärerna utan även med kunderna. Smak är så individuellt och konst är inte mätbart ur kvalitetssynpunkt på samma sätt som en bil eller ett kylskåp. För konstköparens är det viktigt att hitta en gallerist som man har förtroende för att kunna hitta rätt konstverk. Förutom med galleriet så arbetar jag även med utställningar på konstklubben Våga Se och med utsmyckningar i både privat och offentlig miljö. På min hemsida visar jag ett smakprov på galleriets utbud.