EuroZoid
Discover The Most Popular Places In Europe

Lisebergsteatern, Gothenburg | Tourist Information


Örgrytevägen 5
Gothenburg, Sweden 412 51

031-400 100

Välkommen till Lisebergsteatern! Detta var från början ett planetarium, men 1947 byggdes lokalen om till en teater. Här har man genom åren kunnat njuta av t ex Hagge Geigerts revyer, Sten-Åke Cederhök, Tomas von Brömssen och Galenskaparna och After Shave.

Amusement Near Lisebergsteatern

Liseberg
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 402 22

031-40 01 00

På Lisebergs Facebooksida får ni senaste nytt om vad som händer i parken. Eftersom alla våra Facebookvänner är speciella så släpper vi nyheter här först, innan vi berättar för media. Vi uppskattar att ni gör egna inlägg och att ni kommenterar våra. All kritik är välkommen, såväl positiv som negativ, och vår ambition är att under vardagar besvara era frågor så snart som möjligt, dock senast ett dygn efter att frågan ställs. På helgerna är Facebooksidan inte bemannad så var beredd på att svaret kan dröja till på måndag. Liseberg = glädje och positiva minnen! Vår ambition är att skapa samma glada stämning på Facebooksidan. Därför tillåter vi inte, och kommer att radera inlägg, som är kränkande eller innebär hets mot folkgrupp, uppvigling, barnpornografi, våldsskildringar, inlägg som bryter mot PUL eller mot Facebooks allmänna villkor, spam eller upphovsrättsintrång. Vi förbehåller oss även rätten att blockera personer som uttrycker sig på ett sådant sätt. Inlägg av typen "gilla om du..." klassas ofta som spam och därför tar vi ofta bort dessa. Självklart låter vi de vara kvar om de innehåller genomförbara förslag eller konstruktiva idéer eller tankar! Tack för att ni vill följa oss på Facebook!

Jul på Liseberg
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 412 51

031-400 100

Nu tänder vi julen igen i Göteborg! Så ta någon hårt i handen och låt glittret från de ljusklädda träden lotsa dig genom vår magiska julpark. Gå på klappjakt bland julmarknadens bodar, ta några skär på isbanan och värm dig med en mugg glögg vid våra koleldar när vinterkylan börjar bita i kinderna. Eller bara strosa omkring och njut av stämningen och skenet från fem miljoner juleljus. Varmt välkommen till Jul på Liseberg den 18 november.

AtmosFear
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 412 51

031-400 100

Välkommen till AtmosFear - Europas högsta och kanske världens mest spektakulära fritt fall! Från 146 meter över havet faller man fritt i 110 km/h rakt ner innan attraktionen tvärt bromsas upp. Vågar du?

Universium I Göteborg
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Göteborg
Gothenburg, 412 54

Kaninlandet
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 40222

031-400100

Lotta på Liseberg
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgytevägen 5
Gothenburg, 412 51

031-400 200

Liseberg Göteborg
Distance: 0.0 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, 402 22

031-400 100

Göteborgs Konserthus
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Götaplatsen
Gothenburg, 412 56

031-7265300

Lorensbergsteatern
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Södra vägen 37
Gothenburg, 41254

031-708 62 00

Teater i hjärtat av Göteborg. Här spelas för det mesta svenskt, nyskrivet och roligt material med musik. Hemmascen för Galenskaparna och After Shave.

Park Lane
Distance: 0.5 mi Tourist Information
Kungsportsavenyen 38
Gothenburg, 411 36

031-206058

Alla har varit här: Kungen, Robbie Williams, Zlatan, Mick Jagger, mångmiljadären Bill Gates. DJ's som David Guetta, Axwell och Ingrosso, sen blandat med allt från discokungen Prince till dom stenhårda rockarna i Motörhead eller Göteborgssonen Håkan Hellström - Kort sagt, alla älskar Park Lane! Mitt i hittar du oss vanliga glada i denna sköna mix av direktörer, transvestiter, bönder, silikon-brudar, bratts och allt där i mellan, alltså en internationell RIKTIG NATTKLUBB ..och där är vi faktiskt helt unika i Sverige, för dom flesta ställen brukar ha en publik som tycker likadant, dricker samma saker och ser likadana ut, trist tycker vi. För om du inte vågar blanda Epa-traktorer med Ferraris, så missar du totalt tjusningen och alla spännande dimensioner med livet... tänk på det. Fredagarna är sanslöst starka med mängder av artister, shower och stora internationella dj`s. Skall man gå ut en fredag så är Park Lane det självklara valet... allt annat är dumheter. Vi kör regelbundet stora arrangemang med allt från internationella dj's till liveuppträdanden från Sverige- och världseliten. Lördagar behöver knappast någon närmare presentation - Det är ett enormt tryck från öppning till stängning! Den underbara söndagsklubben Spritluckan har kört igång igen och draget är precis som vanligt, alltså helt galet! Alla partyproffs är på plats! Spritluckan är det absolut roligaste du kan göra en söndag (..i alla fall så länge du tänkt behålla byxorna på) SKÅL

Avenyn
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Kungsportsavenyn
Gothenburg, 411 36

Tel. 031-13 80 90

En Talk Talk Show Stefan Odelberg
Distance: 0.8 mi Tourist Information
Nya Allén 11
Gothenburg, 411 38

031-102080

Nu är det klart för en 4:e säsong av Stefan Odelbergs populära ”En Talk Talk Show”. I höst med ny kostym och på Restaurang Trädgårn i Göteborg. Premiär den 26 oktober 2016! Årets nya show ger nya härliga förutsättningar för showvärden Stefan Odelberg som tar med sig publiken på en ny spännande resa, både framåt och bakåt i tiden med gäster. Intervjuer varvas med gnistrande shownummer, ett och annat infall, en dos magi, spännande överraskningar, mycket musik och humor, allt förpackat delikat av showvärden Stefan Odelberg. Med sig på scen har Stefan husbandet Cirkus Markus och Stefans ständige assistent Håkan. I höst tar den nya ”En Talk Talk Show” oss över gränserna! 26/10 Lill-Babs & Jessica Andersson 2/11 Peter Apelgren & Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson 9/11 David Batra & Peter Johansson 16/11 Samantha Fox & Glenn Hysén

Ullevi Preparty Area
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Levgrensvägen
Gothenburg, 41140

Inför varje stor konsert på Ullevi bubblar hela stan av fest och förväntan. Ju närmare arenan du kommer desto mer ökar stämningen. Och precis utanför portarna ligger Ullevi Preparty Area – platsen för dig som vill ladda upp mitt i händelsernas centrum. Här njuter du av en bit mat, välkyld dryck, musik och bra häng på arenans förfest. Bakom arrangemanget står Got Event – evenemangs- och arenabolaget i Göteborgs stad.

Alfons Åbergs Kulturhus
Distance: 0.9 mi Tourist Information
Slussgatan 1
Gothenburg, 411 06

031-15 42 80

Arts and Entertainment Near Lisebergsteatern

Mini galleriet
Distance: 0.5 mi Tourist Information
måldomargatan 8e
Gothenburg, Sweden 43162

0735558929

RENT - the musical
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Fågelsången 1
Gothenburg, Sweden 412 56

031-786 0000

http://www.hsm.gu.se/aktuellt/Kalendarium/detalj/?eventId=1780350608 De är artister, de är unga och fattiga och drömmer om framgång: att skriva, att spela, att stå på scen... Kunna betala hyran. Musikalen heter Rent, rent som i hyra. Den slog ner som en bomb i New Yorks musikalvärld på 90-talet och spelades över hela världen under några år. Musiken är en brokig samling låtar influerade av såväl rock som opera. Historien bygger på La Bohème, Puccinis opera om konstnärsliv i 1800-talets Paris. Men i Rent är det 1980-tal och tuberkulosen har bytts mot hiv. Då stavades sjukdomen fortfarande med stora bokstäver och smittan ledde ovillkorligen till en för tidig död. Det har gått några år och idag är inte begreppet hiv lika skräckinjagande som då. Många unga har aldrig ens hört talas om sjukdomen. Däremot är historien om gemenskap och solidaritet mellan de sjuka och frysande ungdomarna på vinden lika aktuell, liksom viljan att bli någonting på sina egna villkor. I vår ger musikalstudenterna årskurs 3 vid Högskolan för scen och musik musikalen Rent i huset Artisten - i en version för vår tid, av unga människor för unga människor idag. Examensföreställningen görs i samarbete med Stadsmissionen/Johanneskyrkan i Göteborg och sex medlemmar i deras amatörteaterförening medverkar. För regin står Staffan Aspegren, professor i scenisk gestaltning vid Högskolan för scen och musik. Han är en av Sveriges mest kända regissörer inom såväl musikal- som operavärlden. Föreställningen ges på engelska och på scenen finns även ett rockband som med musikalens ösiga låtar ytterligare förstärker känslan av New York här och nu. MEDVERKANDE ROGER DAVIS: Oscar Sundling MARK COHEN: Knut-Sigurd Lunde Bygland TOM COLLINS: Thomas Myhren Pettersen BENJAMIN COFFIN III: Anders Wängdahl (Gäst) JOANNE JEFFERSON: Mari Lerberg Fossum ANGEL SCHUNARD: Liv Eklund Swartz MIMI MARQUEZ: Tuva Børgedotter Larsen MAUREEN JOHNSON: Julie Støp Husby ENSEMBLE: Martina Petterson/Charlotta Sairio (Gäst), Markus Christensen (musikalprogrammet årskurs 2), från Stadsmissionen/Johanneskyrkan: Michael Jansson, Martin Friberg, Kitty Molin, Hamid Heouaine, Cecilia Rudberg, Maria Edlind. REGI: Staffan Aspegren SCENOGRAFI OCH KOSTYM: Elisabeth Åström KAPELLMÄSTARE: Daniel Lindén REGIASSISTENTER: Mattias Palm/Anders Wängdahl KOREOGRAF: Hanna Rumyantseva SÅNGCOACH: Nina Norblad

Rondo - Rock of Ages
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, Sweden 412 51

031-400100

After Dark på Rondo
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, Sweden 402 22

031-400 100

Christer Lindarw bjuder tillsammans med Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson och det största After Dark gänget någonsin, på en resa mellan storslaget och intimt, fabulöst sagolikt och hisnande romantiskt i fantastiska kreationer. Könsroller utmanas, vänds och vrids i en sprudlande scenshow som helt saknar motstycke. Med andra ord, det blir fantastisk show och en minnesvärd kväll med ett högt tempo och en rejäl dos humor.

Rondo
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, Sweden 40222

031-400 100

Välkommen till Rondo! Rondo är Lisebergs största restaurang och en av landets mest anrika showkrogar. Här har en sisådär sex miljoner glada gäster dansat, ätit, firat och haft kul sedan starten, så visst kan man säga att festen sitter i väggarna!

Rondo - Magnus den Store
Distance: 0.1 mi Tourist Information
Örgrytevägen 5
Gothenburg, Sweden Rondo

031-400100

Julgalan
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Scandinavium Arena, Valhallagatan 1
Gothenburg, Sweden 412 51

0771-299 000

West Pride
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Åvägen 24
Gothenburg, Sweden 412 51

070-773 56 50

West Pride är en unik konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst- och kultur. 2016 hade festivalen närmare 260 programpunkter och 127 000 besök. West Pride har fri entré och alla är välkomna. Vårt syfte med West Pride är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. West Pride skapar också mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal och reflektion. Vi uppmuntrar till ett öppet och tolerant samhällsklimat i Göteborg och Västra Götalandsregionen som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning och könsidentitet. West Pride har ett brett utbud av bland annat musik, sång, dans, teater, film och utställningar. Var med oss och kämpa för en jämlik och inkluderande värld, fri från fördomar och diskriminering. Vi ses på festivalen, 7-11 juni 2017.

Showtic
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Åvägen 17 F
Gothenburg, Sweden 41251

0771-13 43 00

Showtic är en nöjesportal för det bästa inom teater, musikal, dinnershows, konserter och artistarrangemang. Här kan du boka biljetter, läsa eller titta på de senaste nöjesnyheterna. Bakom Showtic står 2Egroup med 2Entertain, Wallmans Nöjen och Hansen Event & Conference. Boka och läs mer på www.showtic.se eller ring på 0771-134300. Twitter: @mrshowtic Instagram @showtic

Förtrycktgatan
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Fabriksgatan 30
Gothenburg, Sweden