EuroZoid
Discover The Most Popular Places In Europe

BatjanBuren, Amsterdam | Tourist Information


Batjanstraat 68
Amsterdam, Netherlands 1094 RC


De BatjanBuren is een project van Stichting ACCU. Het is een nieuwe plek in de Ambonpleinbuurt en draagt in de wijk bij aan sociale cohesie en leefbaarheid. We nemen het initiatief voor projecten en activiteiten in samenwerking met de buurt. Van binnen naar buiten, van onderop omhoog, de straat in en het plein op. Sinds september 2015 is Stichting ACCU huurder van de oude gymzaal aan de Batjanstraat. Onder de noemer BatjanBuren organiseert Stichting ACCU projecten samen met de buurt, zoals een buurtwerkplaats en een buurtmuziekschool, en de grote lichtjesparade Super Sint Maarten. Er is ruimte voor een brede programmering, waarvoor we de samenwerking met verschillende initiatiefnemers uit de buurt en de stad aangaan. BatjanBuren bestaat uit een zaal en een tuin waarin in stilte getuinierd kan worden. De zaal is bestemd voor culturele en sociale activiteiten van en voor buurtbewoners én voor externe verhuur. Door het realiseren van deze nieuwe ontmoetingsruimte is een levendige culturele plek gecreëerd in de Amsterdamse Ambonpleinbuurt. Zelf een idee voor de buurt? Kom langs en deel jou prachtige plannen dan kunnen we samen aan de slag! Mailen kan ook: [email protected] BatjanBuren wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting DOEN, stadsdeel Amsterdam Oost en Bja COW Steunfonds Amsterdam.

Community Center Near BatjanBuren

Vrienden van de Eenhoorn
Distance: 1.0 mi Tourist Information
Stephensonstraat 10
Amsterdam,

020-6651171

De Stichting stelt zich ten doel een sociaal netwerk op te zetten en te onderhouden voor alle betrokkenen in het gebied, samen met de bewoners en gebruikers bij te dragen aan de bevordering van de leefbaarheid in de buurt, bewust leven in de buurt te bevorderen, ogen en oren in de buurt te zijn en om het Eenhoorngebied op de kaart zetten bij bewoners, bedrijven en passanten. Deze doelstellingen hoopt de stichting onder meer te bereiken door het realiseren van leuke -gezamenlijke - activiteiten, evenementen en initiatieven in en door de buurt. Het bestuur van de stichting ‘Vrienden van de Eenhoorn’ wordt gevormd door partijen en personen die actief zijn in het gebied. De stichting is een initiatief van Stadsdeel Oost en een aantal marktpartijen die actief betrokken zijn in het Eenhoorngebied: Bouwinvest, Casa400 en Ymere. Het Eenhoornterrein ligt in de Watergraafsmeerpolder. Het gebied zal de komende decennia langzaam veranderen. Nu nog vooral een bedrijven locatie, maar straks een rustig woongebied. Het Eenhoornterrein heeft aan de randen veel hoge gebouwen, maar in het binnen gebied wordt veel ruimte gemaakt voor een groen woongebied. Het wordt een plek voor alle leeftijden. Jonge mensen die studeren, starten er hun wooncarrière in Amsterdam. Er komen ook huurwoning voor jonge stellen. Daarna kan er doorgestroomd worden naar de grondgebonden woningen in het groen. E en ontspannen woonmilieu dat het krijgen van kinderen en het settelen in een gebied voor langere tijd uitnodigt. Ook is er straks volop aanbod van appartementen met een lift, zodat iedereen nog jaren kan genieten van deze nieuwe buurt.

Noori Masjid
Distance: 0.8 mi Tourist Information
Bessemerstraat 25
Amsterdam, 1097 AM

+31 (0)20 752 93 23

Buurtcentrum De Witte Boei
Distance: 1.1 mi Tourist Information
Kleine Wittenburgerstraat 201
Amsterdam, 1018 LT

0206223879

Vanuit De Witte Boei zetten diverse organisaties en bewoners zich in voor een goed leefklimaat in de oostelijke binnenstad van Amsterdam (postcode 1018). Taken o.a.: bevorderen buurtbinding en participatie, informeren, activeren en ondersteunen bewoners en bewonersgroepen.

Arts and Entertainment Near BatjanBuren

Wild care, tame neglect
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Middenweg 72
Amsterdam, Netherlands 1097 BS

020 423 39 30

Buitengewoon
Distance: 0.5 mi Tourist Information
Linnaeushof 88-3
Amsterdam, Netherlands 1098 KT

0620436802

VOICES ON STAGE
Distance: 0.1 mi Tourist Information
MOLUKKENSTRAAT 200
Amsterdam, Netherlands 1098 TW

0641824021

East74
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Eerste Atjehstraat 110D
Amsterdam, Netherlands 1094ks

0614869762