EuroZoid
Discover The Most Popular Places In Europe

Medeltidsmuseet, Stockholm | Tourist Information


Strömparterren 1, Norrbro
Stockholm, Sweden 103 18

+46 8 508 31 620

Här lär du känna det medeltida Stockholm och medeltidsmänniskans vardag och försörjning, fest, lycka och sorg. Museet är uppbyggt kring fornlämningar som hittades av en slump. I slutet av 1970-talet behövde det gamla Riksdagshuset kompletteras med ett garage. Inför bygget gjordes arkeologiska undersökningar på Helgeandsholmen 1978-80. De blev mycket omfattande och fantastiska fynd gjordes. Tre av de största var delar av den medeltida stadsmuren, en kyrkogård som tillhört det medeltida Helgeandshuset och en "hemlig” gång till Slottet. Dessa blev fasta fornlämningar kring vilka Medeltidsmuseet byggdes upp.

Amusement Near Medeltidsmuseet

Scen & Jargong
Distance: 0.7 mi Tourist Information
Mosebacke Torg 1 – 3
Stockholm, 116 46

08 – 531 99 400

SEKT
Distance: 0.5 mi Tourist Information
n/a
Stockholm, n/a

073-1234567

SEKT är ett fenomen i Stockholms kulturliv och man har sedan 1999 arrangerat klubbar på olika platser i staden. SEKT gör korta nedslag och presenterar på ett relaxat sätt svensk och utländsk avant-garde kultur för en nyfiken publik. SEKT har också turnerat i Sverige och Norden. SEKT är också en av grundarna och driver festivalen Sound of Stockholm. SEKT är också ett hyllat skivbolag. Men framförallt är SEKT ett mobilt vardagsrum med levande konstverk i världsklass.

Spökvandring i Gamla Stan
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Tyska Brinken 13
Stockholm, 111 29

07614 666 00

Stockholms populäraste spökvandring! Vi är ingen klassisk spökvandring, vi tar Dig med på en ca 90 minuters historisk vandring i Gamla Stan och Du får höra om legender, sjukdomar, mord och spöken. Vågar Du följa med? Vi har inga statister som springer runt bland husen utan det är bara ni och er guide som går i gränder och på torg. Skulle något oförklarligt dyka upp så.....

Teater Carpa
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Bäckvägen 100
Hägersten, 129 33

På ett strukturerat sätt arbetar Carpa för att dess medarbetare ska vara i framkant av scenisk framställning. I film eller på scen. Vi kan även samarbeta på många sätt och i alla skeden av ett projekt – från kreativ utveckling ända fram till utförande

BraVin Sverige AB
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Nybohovsbacken 68
Stockholm, 117 64

0703080068

BraVin erbjuder kvalitetsviner från små producenter, viner som berör och viner man kan njuta av länge. Vinerna är gjorda av passionerade producenter som också har fokus på miljön, oftast är de familjeägda. Vi vill gärna sprida vår kunskap till privatpersoner och företag och erbjuder intressanta utbildningar och vinprovningar. VI erbjuder viner både till privatpersoner genom Systembolaget och till restauranger.

Blidösund
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Ferkens Gränd 3
Stockholm, 111 30

08-243090

Nattklubb Victoria
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Kungsträdgården 6
Stockholm, 111 47

08-218 600

Vi vill tacka nattklubb victoria för deras hängivenhet och tjänster, samt tid dem lagt ner för att försöka göra det till en minnesvärd plats att närvara på. Men nu stängs dörrarna för Nattklubb victoria så dörrarna för N2 (ENTO) kan öppnas! Efter ett uppehåll på två år har vi nu valt att slå upp portarna för nattklubb Entourage igen, efter våra underbara gästers smeknamn "Ento" har vi nu valt att kalla konceptet för Club N2. Vi vill skapa en hemmakänsla där bra service och trygg miljö går hand i hand.

The House of Culture
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Sergels Torg 3, Kulturhuset
Stockholm, 111 57

08-21 10 35

The House of Culture is a cultural centre to the south of Sergels torg in central Stockholm, Sweden. Opened in 1974 the House of Culture is today a symbol for Stockholm and the growth of modernism in Sweden.OverviewThe House of Culture hosts many initiatives every year, with dozens of contemporary cultural events, including photo exhibitions, stories for kids, concerts, literary discussions, films, debates. It functions during daytime and nighttime.The Stockholm City Theatre has since 1990 been placed in the building.It was the temporary seat of the Riksdag until 1983, while the Riksdag building was remodelled for a unicameral legislature.The House of Culture and Centre Pompidou in Paris are part of the same inspiration of modern culture.

Flashdance The Musical, Sweden
Distance: 0.3 mi Tourist Information
Berzeli Park 9
Stockholm, 11147

08 - 562 892 00

Lagom till den älskade succéfilmens 30-årsjubileum kan vi nu återuppleva FLASHDANCE som musikal på China Teatern i Stockholm! På scenen möter du succétrion Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall från Singin’ in the rain. För regi står Anders Albien som bl. a. regisserat succéer som Dirty Dancing, Hairspray och Spamalot. Koreograf är Jennie Widegren från dansgruppen Bounce. Den dansexplosiva, romantiska och musikaliska FLASHDANCE är den upplyftande berättelsen om Alex Owens, en framåt och beslutsam ung kvinna som arbetar som svetsare på dagarna och dansare på den lokala baren på kvällarna. Hon har en stor dröm och det är att komma in på den prestigefyllda dansskolan Pittsburgh Conservatory of Dance. Alex inleder en brinnande romans med sin chef på stålverket men snart kompliceras hennes tillvaro och vi får följa hennes kamp för att bli oberoende finna kärleken och förverkliga sin dröm. Med spektakulär dans, romantik och en god portion humor som grund sprakar musikalen av medryckande 80-talshits såsom den Oscarbelönade titellåten Flashdance - What a Feeling, Maniac, Gloria, Manhunt, och I Love Rock & Roll.

Solidaritet
Distance: 0.5 mi Tourist Information
Lästmakargatan 3
Stockholm, 111 44

+46 (0)8 678 10 50

Solidaritet är en av Sveriges ledande nattklubbar som erbjuder en eklektisk upplevelse, såväl vad gäller musik som inredning. Fokus på elektronisk dansmusik präglar Solidaritets musikutbud och några av landets och världens bästa dj:s spelar regelbundet på nattklubben. Solidaritet har därför blivit en samlingsplats för de som är ute efter en öppensinnad och okonventionell festupplevelse ända in på de tidiga morgontimmarna. Sveriges mest moderna arkitekter, Claesson, Koivisto & Rune har tagit fram interiören på de två våningarna samt den året-runt öppna utegården. Det har resulterat i en nattklubb av internationell standard där färgskalan går i syndigt rött och dekadent svart. Helheten bidrar till att Solidaritet erbjuder en totalupplevelse som är unik för Stockholms uteliv. Ladda gärna ner våran app från Appstore... SOLIDARITET För drinkbord maila [email protected] Fri entré till 00.30 - Se information på vår wall! Välkomna

Scalateatern i Stockholm
Distance: 0.8 mi Tourist Information
Wallingatan 34
Stockholm, 11124

08-143575

I den intima teaterlokalen i hörnet av Wallingatan och Västmannagatan började man driva teaterverksamhet redan 1918. Idag är Scalateatern en av Stockholms få privatteatrar. Biljettbokning: www.scalateatern.se eller via Scalateaterns biljettlucka på Wallingatan 32. Öppettider: onsdagar kl. 12 - 18, torsdagar kl. 15 - 18 och fredagar kl. 15 - 18. Telefon: 08-14 35 75. För biljetter till samma kväll har vi alltid öppet en liten biljettkassa i foajén, från två timmar innan föreställning. Sedan i höstas har Scala en liten restaurang. Bordsbokning, med VIP-entré till salong: 08-14 35 70. OBS! Begränsat antal platser.

Mitt Enda Liv - Jonas Gardell På Maxim
Distance: 0.9 mi Tourist Information
Karlaplan 4
Stockholm, 114 60

KGB Bar & Restaurant
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Malmskillnadsg.45
Stockholm, 11138

Warner Music Sweden
Distance: 1.1 mi Tourist Information
Rehnsgatan 20
Stockholm, 102 44

E-post: [email protected] Demo inbox: [email protected] Telefon: +46 (0)8 752 26 00

Bläck
Distance: 1.3 mi Tourist Information
Surbrunnsgatan 50
Stockholm, 113 48

+46733385176

Bläck på Surbrunnsgatan 50 är en tatueringsstudio som funnits sedan våren 2011. Här tatuerar Susan Nygren och Will Pacheco. Våra motiv görs endast i svart bläck, vi erbjuder motiv som är skapade av oss själva och skissar upp tatueringsmotiv efter kunders önskemål. Studion har öppet efter överenskommelse, det går bra att maila eller sms:a för att boka en tid. Bifoga gärna information om vad du önskar tatuera, hur stort och var på kroppen. Drop in sker ungefär en gång i månaden och annonseras då ut här på Facebook och Instagram. Varmt välkomna till Bläck!

Museum/Art Gallery Near Medeltidsmuseet

FFAR Forum för arkitektur
Distance: 1.4 mi Tourist Information
Ringvägen 141
Stockholm, Sweden 11661

FFAR forum för arkitektur är en plats för utställningar och samtal kring samtida arkitektur. FFAR startades 2010 med mål om att skapa möten mellan arkitektur och närstående discipliner och att därmed främja den samtida arkitekturens diskurs. FFAR välkomnar aktörer från ett brett spektrum discipliner och vill uppmuntra till ämnesöverskridande samarbeten och kunskapsutbyten.

Fiberspace
Distance: 1.2 mi Tourist Information
Katarina Bangata 40
Stockholm, Sweden 11639

+46709297622

Skanegatan 70
Distance: 1.2 mi Tourist Information
Skånegatan 70
Stockholm, Sweden 11637

08-229933

Skånegatan 70 is a showroom and office space shared by the companies: Greenworks, LADP, CFF, Makeda and SMID. Our common vision is to provide well-crafted and sustainable design products for both public and private spaces. Here you will find smart and beautiful objects, such as porcelain by Anna Kraitz, living furniture, exclusive hand knotted rugs and precious jewelry. Furniture, rugs and jewelry are made on a bespoke order-by-order basis. From time to time we invite other designers and artists to transform the showroom into their own exhibition space. If you´re interested in exhibiting please contact us. Skånegatan 70 är ett delat kontor och showroom för olika designföretag men också en öppen yta för design- och konstrelaterade utställningar. Gilla så missar du inget! :)

Julius Hus
Distance: 1.1 mi Tourist Information
Bondegatan 21A
Stockholm, Sweden 11633

0722516677

Gallery Steinsland Berliner
Distance: 1.2 mi Tourist Information
Bondegatan 70
Stockholm, Sweden 11633

0722323102

Gallery Steinsland Berliner( GSB) was established in November 2008 by Jeanette Steinsland and Jacob Berliner. The gallery aims at promoting and introducing emerging artists.

GSB GSB
Distance: 1.2 mi Tourist Information
Bondegatan 70
Södermalm, Sweden 11633

072-232 31 02

Gallery Steinsland Berliner( GSB) was established in November 2008 by Jeanette Steinsland and Jacob Berliner. The gallery aims at promoting and introducing emerging artists.

Åsa Lindström Keramik
Distance: 0.9 mi Tourist Information
Tjärhovsgatan 3
Stockholm, Sweden 11621

086000339

Galleri Bon
Distance: 0.8 mi Tourist Information
Högbergsgatan 18
Stockholm, Sweden 116 20

+46760244909

Galleri Gul
Distance: 0.8 mi Tourist Information
Svartensgatan 10
Stockholm, Sweden 11620

0733466657

Fotografiska
Distance: 0.9 mi Tourist Information
Stadsgårdshamnen 22
Stockholm, Sweden 116 45

+46 8 50 900 500

Fotoutställningar i världklass, konferensmöjligheter för mellan 4 och 300 gäster, utbildningar genom Fotografiska Akademin och matupplevelser signerade stjärnkocken Paul Svensson. Välkomna till Fotografiska!

Stadsmuseet i Stockholm
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Peter Myndes backe 6
Stockholm, Sweden 116 46

+46850831600

Vi på Stadsmuseet i Stockholm vill skapa engagemang för staden och ge en helhetsupplevelse där historien och berättelserna spelar en viktig roll. Tillsammans inspirerar vi till att se huvudstaden med nya ögon. På vår Facebooksida får du gärna göra inlägg i loggen, ställa frågor, komma med synpunkter på vår verksamhet eller länka till relevanta saker. Stadsmuseet förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer och inlägg på Facebook-sidan. Det kan vara inlägg som är stötande, rasistiska, kränkande eller på andra sätt olämpliga. Detta gäller även för inlägg med reklam. Vi kommer inte att informera om att kommenterar eller inlägg tagits bort.

Grafiska Sällskapet
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Hornsgatan 6
Stockholm, Sweden 118 20

+46 8 643 88 04

Rivningen av Kolingsborg ett faktum-hur kan vi stoppa fortsatta förödelsen
Distance: 0.6 mi Tourist Information
Hornsgatan 6
Stockholm, Sweden 11820

086438804

Konsthantverkarna
Distance: 0.5 mi Tourist Information
Södermalmstorg 4
Stockholm, Sweden 116 45

08-6110370

I Konsthantverkarnas butik och galleri på Södermalmstorg 4 vid Slussen i Stockholm visas samtida konsthantverk i en unik bredd av material: betong, glas, keramik, metall, textil och trä. Här hittar du vackra bruksföremål, exklusiva objekt och konceptuellt konsthantverk. Galleriet speglar utvecklingen inom nutida konsthantverk i ett växelspel av utställningar med inbjudna konstnärer och våra egna medlemmar. Konsthantverkarna shop and gallery is in the lively Söder district of Stockholm. We show a uniquely broad selection of contemporary crafts and always have a wide range of exclusive objects and beautiful utensils. All objects are made by our members and represents the best of Swedish craft today. We have work made in all the classic craft materials such as glass art, ceramic and precious metall and a few unexpected ones as well. Our gallery reflects the ongoing development of contemporary crafts in a regular programme of exhibitions. We show work from invited artists and our own members throughout the year.

1200 - talets rum
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Köpmangatan 18
Stockholm, Sweden 111 31

+46 8210333

Nobel Museum
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Stortorget 2, Gamla stan
Stockholm, Sweden 111 29

08-534 818 00

Vill du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna och deras upptäckter och idéer? Då är det dags att besöka oss! Do you want to know more about the Nobel Prize, the Nobel Laureates and their ideas? Visit the Nobel Museum.

Galleri T
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Österlånggatan 3
Stockholm, Sweden 111 30

Galleri T är ett mysigt, hemtrevligt litet galleri på ca 32 kvadratmeter med 14 löpmeter väggyta. Galleriet ligger på Österlånggatan 3, inte långt från Stockholms slott. Österlånggatan är en stor turistgata i Gamla stan och håller även på att utvecklas till ett stort galleristråk. Galleriet har en gammaldags interiör med valv, pelare, tjocka golvplankor och vitmålade stenväggar som framhäver konstverken och det har uttryckts många superlativer om Galleri T från besökare och utställare under åren. Galleri T står för Galleri Telegrafen och ligger i det sk Drakerska huset från 1660-talet i hörnet av Telegrafgränd.

Livrustkammaren
Distance: 0.2 mi Tourist Information
Slottsbacken 3
Stockholm, Sweden 11130

08-402 30 30

Livrustkammaren är museet om Sveriges kungliga historia som speglar dramatiska händelser – i krig och fred – för vuxna och barn. Museet finns i stämningsfulla källarvalv i Kungliga Slottet.

Östasiatiska museet
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Tyghusplan 2, Skeppsholmen
Stockholm, Sweden 111 49

+46-10-456 12 97

Världskulturmuseernas Facebooksidor är mötesplatser för alla som är intresserade av våra museer och de frågor vi arbetar med. Vi ser gärna att ni deltar och diskuterar på vår wall. Vi försöker alltid svara på era inlägg under vår ordinarie arbetstid. Vi censurerar inte åsikter och inlägg, men inlägg ska hålla en god ton och vi förbehåller oss rätten att ta bort sådant som bryter mot svensk lag, mot Facebooks regler, som marknadsför kommersiella verksamheter eller politiska budskap. Även annan information vi bedömer som kränkande, stötande eller irrelevant för vår verksamhet kan vi komma att ta bort. Detta gör vi för att det ska vara tydligt för alla att det är Världskulturmuseerna som står bakom den här sidan. Våra museer ingår i en myndighet, vilket gör att alla inlägg blir allmänna handlingar och hanteras som sådana. Se även Facebooks generella användarvillkor.

Bergrummet
Distance: 0.4 mi Tourist Information
Tyghusplan 2
Stockholm, Sweden 111 49

010-456 11 00

Världskulturmuseernas Facebooksidor är mötesplatser för alla som är intresserade av våra museer och de frågor vi arbetar med. Vi ser gärna att ni deltar och diskuterar på vår wall. Vi försöker alltid svara på era inlägg under vår ordinarie arbetstid. Vi censurerar inte åsikter och inlägg, men inlägg ska hålla en god ton och vi förbehåller oss rätten att ta bort sådant som bryter mot svensk lag, mot Facebooks regler, som marknadsför kommersiella verksamheter eller politiska budskap. Även annan information vi bedömer som kränkande, stötande eller irrelevant för vår verksamhet kan vi komma att ta bort. Detta gör vi för att det ska vara tydligt för alla att det är Världskulturmuseerna som står bakom den här sidan. Våra museer ingår i en myndighet, vilket gör att alla inlägg blir allmänna handlingar och hanteras som sådana. Se även Facebooks generella användarvillkor.